Facebook Badge

"Te uiti în ochii lui: te întelege si tu nu cauti sa-l întelegi. Inima lui ti-e daruita fara conditii si peste împrejurari: câinele-i o prelungire a fiintei tale sufletesti si tu îl chinuiesti, îl bati, îl prinzi cu latul si-l ucizi.(...)”Tudor Arghezi

UN ANIMAL, INSEAMNA RESPONSABILITATE

Multi oameni isi imagineaza ca a avea un catel sau un pisic este echivalent cu a avea o jucarie noua. Lucrurile nu stau chiar asa, fie ca este pisicuta fie ca este un catelus, aceste animalute au nevoile lor de care trebuie sa tinem cont. In primul rand au nevoie de hrana, au nevoi fiziologice, au nevoie sa mearga la veterinar si nu in ultimul rand au nevoie de atentie.
Nu trebuie sa uitam, ca in clipa in care i-am adus in casa noastra au devenit membri ai familiei noastre si trebuie sa ii tratam ca atare.
Sunt destui care isi aduc un animal acasa, dar cand vad ca acesta nu este doar o jucarie de plus ci o responsabilitate, il abandoneaza pe strazi.
Sunt multi cei care nu se ingrijesc sa-si sterilizeze animalele si din acest motiv, apar pui nedoriti. O parte din acesti pui sunt omorati la nastere sau abandonati la cateva zile sau saptamani de la nasterte, pe strazi. Majoritatea mor in chinuri grozanice, foarte putini supravietuiesc, iar si mai putini sunt adoptati de oameni cu suflet. Dumnezeu nu a lasat animalele pe pamant pentru a-i fi alturi omului atunci cand e cazul, iar omul are obligatia de a le ingriji.
Din toate aceste, omul a inteles ca prin cruzimea fata de animale el isi poate demonstra forta, nivelul la care a ajuns. Din nefericire, acest lucru ne arata ca indiferent cate milenii vor trece peste noi, unii oameni nu vor reusi sa evolueze ci sa involueze. Cruzimea fata de cineva mai mic ca tine nu poate arata evolutie!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

IN ASTEPTAREA UNUI CAMIN

Este blanda si jucausa, isi face nevoile la tavita si niciodata nu miauna aiure. Este bine ingrijita la doamna lulu, dar acolo sunt mai multe animalute si parca si-ar dori o familie mai restransa. Daca va place, va rog sa trimiteti email doamnei Lulu si sa ii dati vestea cea buna "Vrem aceasta pisicuta!"

IN ASTEPTAREA UNUI CAMIN

Daca va place si doriti sa aveti un prieten devotat, ii puteti trimite un email doamnei la care este in gazda si sa stabiliti o intalnire. Nu veti regreta niciun minut decizia luata!

IN ASTEPTAREA UNUI CAMIN

Micuta aceasta asteapta nerabdatoare sa faca pe cineva fericit in fiecare zi, sa toarca in poala cuiva si sa se unduiasca gratios. Trimiteti un email doamnei care ii ofera gazduire si veti simti cat de placut este sa vii acasa si sa te intampine cineva atat de dragut si iubitor!